Bossen kommer till Rom

När sommaren kommer så finns det några saker som man alltid kan räkna med. Och nej, här i kalla norden är inte sol och värme en av dem sakerna. Däremot är sommaren ofta förknippat med stora arenakonserter i den ljumna sommarnatten. De allra största artisterna ger sig ofta ut på sommarturné runtom i Europa. Sommaren 2016 kommer inte bli något undantag. Rom får i sommar besök av bland andra det brittiska rockbandet Iron Maiden.

Men det är en annan artist som är det stora samtalsämnet just nu. Förra veckan blev det nämligen klart att Bruce Springsteen och hans E Street Band kommer till Rom i mitten av juli. Och man kan lugnt sagt säga att intresset är enormt, trots att biljetterna inte släppts ännu så är det redan en kamp om vilka som ska få biljetter och inte. I tisdags släpptes biljetter till Bossens spelning på San Siro i Milano och det blev kaos. Majoriteten av alla biljetter gick rakt i händerna på företag som riktar in sig på andrahandsförsäljning. En stor besvikelse för alla fans som sett fram emot Springsteens första Italienbesök sedan 2013. Nu håller alla musikintresserade Romare tummarna för att det inte ska ske samma sak under biljettsläppet till Rom-konserten på lördag förmiddag.

Spelar hela The River varje kväll

Turnén som Bruce Springsteen & The E Street Band tar till Rom kallar de för The River Tour, och det är mycket riktigt en hyllningsturné till ett av Springsteens mest klassiska album. The River är dubbel-LP:n som släpptes 1980 och nu 2016 släpptes en samlingsbox med tidigare osläppta låtar från inspelningen av The River. Därför är Springsteen ute på turné med River-låtarna igen. Och inte nog med det. Under varje konsert på turnén framför bossen den 20 låtar långa dubbelskivan i sin helhet, från start till mål innan han avslutar med ett gäng klassiska oförutsägbara Springsteen-låtar.

Den som förväntar sig en klassisk Springsteen-konsert behöver dock inte bli besviken. Konserterna klockar fortfarande in på mellan 3 och 4 timmar och trots att The River-skivan upptar majoriteten av konserten så finns det fortfarande gott om andra låtar i den 66-årige Springsteens varierande setlist. Trots det fasta inslaget av albumet så har ingen kväll på turnén sett likadan ut. Bruce Springsteen kastar fortfarande in precis de låtar han känner för och det kan vara allt från osläppta låtar som Be True till arenavältare som Born in the U.S.A.

Springsteen turnerar just nu runt i USA med E Street Band och anländer till Europa den 19 maj då den europeiska turnén inleds Lissabon, Portugal. Turnén drar sedan vidare runt i Europa under sommaren och stannar i Rom den 16 juli. Springsteens spelning blir en del av sommarfestivalen Rock in Roma och spelplatsen blir det antika Circus Maximus. Ännu är inga Sverigespelningar bekräftade, men det ska nog mycket till om den folkkäre New Jersey-sonen inte skulle göra ett stopp på Ullevi i sommar.

Biljetterna till Bruce Springsteens konsert i Rom den 16 juli släpps till försäljning online på lördag den 13 februari klockan 11,00