Daniela Charlott Torresi

Daniela är ny skribent på restillrom.se

Från och med idag har vi ett nytt ansikte som ska skriva på restillrom.se framöver. Daniela kommer att skriva många inspirerande texter om Rom och vi är övertygade om att det kommer bli succé. Vi är grymt nöjda att kunna hälsa Daniela välkommen till restillrom.se. Vill du också bli skribent på sidan? Du kan läsa mer om det här. Läs Danielas presentation av sig själv nedan.


Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Jag var två månader gammal första gången satte mig på ett flygplan vilket bar av till just Rom. Jag växte upp med en italiensk pappa och svensk mamma vilket innebar att när de andra barnen fick pannkakor som matsäck hade jag två termosar fyllda till bredden med pasta carbonara. 

Mitt liv har alltid präglats av resor. Min pappa tog varje tillfälle som gav i akt att dra med mig på den ena galna resan efter den andra och när jag var 16 övertalade jag mina föräldrar att låta mig flytta till Paris ett år för att lära mig franska. Efter det året var inget sig likt. Jag hade känt hur det var att utforska en ny plats och ett nytt språk och sen dess har jag alltid varit på jakt efter liknande upplevelser. Efter Gymnasiet satte jag mig på ett plan till Indien och tågluffade i två månader. Efter det blev det ett år på journalistprogrammet på universitet och en kurs i internationella relationer innan jag reste iväg i ytterligare ett år. Sedan dess har jag besökt ett trettiotal länder och har ingen tanke på att sluta. För snart ett år sedan startade jag resebloggen www.wildflowersandwayfarers.com där jag skriver om alla platser jag besökt, samtidigt som jag jobbar jag på Hotel Diplomat i Stockholm och forsätter resa och skriva så mycket jag kan.