Flyg till Rom

Flyg till Rom – enkelt, billigt och snabbt

De allra flesta turister väljer att flyga till Rom, och det är inte så konstigt. Det är det absolut enklaste och snabbaste sättet att ta sig till staden. Eftersom Rom är ett så populärt resmål bland turister så är dessutom avgångarna många och de allra flesta flygbolag har avgångar varje dag till Rom. Om du flyger till Rom så kommer du landa på någon av stadens två flygplatser – Ciampino eller Fiumcino. Vilken flygplats du landar på beror på vilket flygbolag du flyger med.

Roms flygplatser

Det finns som bekant två flygplatser i Rom, Ciampino och Fiumcino. Nedan presenterar vi de två flygplatserna och vad som är fördelarna med de två.

Ciampino

Ciampino ligger 15km från Rom och är en lite mindre flygplats. Det är hit som många av budgetbolagen flyger till. Trots att flygplatsen inte är så stor så har den allt du som turist behöver och kräver av en flygplats. Från Ciampino och vidare till Rom tar du dig smidigast med transferbuss. Du bokar biljett antingen innan via internet eller köper på plats i biljettlucka. Terravision heter företaget som kör bussarna in till Rom och bussresan tar cirka 40 minuter. Alternativet till buss är i så fall att ta taxi.

Fiumcino

Roms största flygplats heter Fiumcino och hit flyger de flesta bolagen. Flygplatsen ligger 35 kilometer väster om Rom och är inte bara Roms största flygplats utan även hela Italiens. Från Fiumcino tar du dig smidigast till centrum genom att ta tåget till Termini – en resa som tar cirka 35 minuter. Det går tåg från flygplatsen till Termini en gång i halvtimmen. Fiumcino går ibland även under namnet Leonardo da Vinci.