Weekend tjejer i Rom

Spendera en weekend i Rom med dina väninnor

En avkopplande weekend i Rom med dina bästa tjejkompisar sitter väl aldrig fel? Att komma bort från skolan eller jobbet under ett par dagar är garanterat något som är bra för själen, att kolla på arkitekturen eller shoppa loss för att på kvällen äta god mat och god dryck. Här kommer tips som definitivt kommer få dig att bli suger på att resa – jag blev det!

Shopping i Rom

Det är något speciellt med att åka utomlands och shoppa, många gånger tycks sakerna vara billigare och roligare än det vi brukar hitta i Sverige. Om inte annat är det definitivt varmare. I kvarteren runt Spanska trappan finns det märkeskläder som får vilken shopaholic att bli lycklig, om inte plånboken godkänner priset är det i alla fall väldigt kul med fönstershopping. Man kan hitta olika italienska designers här, som Gucci eller Armani.

För de som älskar att fynda och hitta unika klädesplagg är kanske inte Versace eller Fendi något som lockar, då finns det massor med shoppinggator där man kan slå två flugor i en smäll med både shopping och just mysiga gator. Via dei Giubbonari är en shoppinggata som sträcker sig mellan Campo dei Fiori och Via Arenula, här finns många modebutiker men även medeltida inslag i omgivningen. Via Appia Nuova är en annan klädmarknad och ett ypperligt tillfälle för att fynda kläder.

Den saken jag älskar mest med att resa utomlands är deras otroligt fina marknader. Campo de’ Fiori är en öppen plats mellan Corso Vittorio Emanuele och Piazza Farnese. Under förmiddagarna finns det en marknad där som fokuserar på mat, blommor och kläder.

Mat

Om restauranger inte lockas varje lunch och middag så passar Campo de Fiori er perfekt. Detta är ett torg där man varje morgon kan handla fräscha grönsaker och frukt. Om man är mer en skinka, ost och vin människa men fortfarande inte vill äta på en restaurang så rekommenderar jag delikatessbutiken Franchi som ligger på Via Cola di Rienzo 204, detta är en liten butik med en massa charm.

Men om restaurangerna är lockande finns det en massa pasta och pizza för er att välja mellan. För en lite finare middag passar restaurangen La Pergola utmärkt, dock är detta en väldigt populär restaurang så om man vill få plats så boka i väldigt god tid innan då det kan finnas lång väntetid. Om ett alternativ med betydligt mindre väntetid är Pane e Salame, här kan man smaska på charkbrickor, olika ostar och olika sorters baguetter med olika tillbehör.

Det finns oändligt många alternativ till att fylla magen när man är i Rom, det finns gott om restauranger som serverar underbart goda pizzor och olika pastarätter – med andra ord hade denna listan kunnat bli otroligt lång.

Underhållning

Ifall ålder är korrekt, och laglig, så passar Supperclub in perfekt under kvällens gång. Supperclub är en välfylld champagnebar i närheten av Pantheon. Men om känslan att dansa i trånga utrymmen med mycket folk inte lockar finns det Gilda, detta är en nattklubb där den vanliga åldern brukar ligga mellan 20-30 år. Det är inte heller ovanligt att någon fotbolsspelare från SS Lazio eller AS Roma besöker denna klubben, om man nu är inne i fotbollskillar. Som om fotbollsspelare och musik inte är tillräckligt bra finns det även en restaurang utanför Club Gilda där de serverar mat även sent på kvällarna samt serverar de väldigt fina viner.

Hoppas du har fått lite inspiration till en tjejweekend i Rom, kanske redan nu i vår?