Ta dig fram i Rom

Ta dig fram i Rom

Att ta sig fram i Rom är inte det lättaste. Men vi ska ge dig tips på hur du smidigast tar dig fram i den eviga staden med de eviga bilköerna. Vi har skrivit ihop några råd om de mest vanliga sätten att ta sig fram på i Rom. Från tunnelbana till skoter.

Vad som passar dig bäst låter vi dig själv avgöra, men vi ger dig lite kött på benen. Rom är en fantastisk stad och man vill få ut så mycket som möjligt av sin vistelse. Du kan läsa mer om varje transportmedel nedan. Lycka till.

Promenera i Rom och se staden till fots

Promenera

Rom är en promenadvänlig stad. Avstånden kan se långa ut men du kommer snabbt märka att det är väldigt trevligt att gå långa sträckor i staden. Det finns nämligen alltid någonting att titta på.

Åka buss i Rom

Buss

Roms busslinjer kan se väldigt avancerat ut. Och det är dem på många sätt, de är nämligen anpassade efter Romarna som bor i staden, inte för turister. Vi tipsar dig hur du klarar dig i Roms busstrafik.

taxi rom

Taxi

Åka runt i staden med taxi har givetvis sina fördelar. Det är smidigt och du kan bara åka med medan chauffören sköter resten. Men det finns saker att tänka på. Vi har listat allt du ska tänka på.

tunnelbana rom

Tunnelbana

Precis som de flesta europeiska storstäder så har Rom ett omfattande tunnelbanesystem. Håll koll efter metroskyltarna så kan du snabbt och smidigt ta dig från en del av Rom till den andra.

Hyr skoter, vespa eller cykel i Rom

Skoter


Romarna har förstått att det är smidigare att ta sig fram i trafikkaoset på två hjul snarare än fyra. Det går enkelt att hyra skotrar och mopeder i Rom som du sedan kan se Rom från. Ett lite annorlunda sätt att se staden.