väder i Rom

Väder i Rom – nu och framöver

I tabellen nedan presenterar vi uppgifter om färska rapporter om temperatur och väder i Rom. Uppgifterna uppdateras varje timme. Vi presenterar vädret som gäller i Rom just nu men också en rapport med väder för den kommande veckan. Uppgifterna kommer från en extern vädertjänst, så de är mycket trovärdiga. Men sen är finns det ju alltid en viss felmarginal i väderprognoser.

Aktuell väderlek i Rom

Medeltemperatur i Rom

Roms temperatur varierar mycket mellan månader och årstider. Vi har sammanställt medeltemperaturen för respektive månad under året. Detta är uträknat för hela dygnet, inte bara dagtid. Vi har dessutom sammanställt hur många regndagar som månaderna brukar ha i snitt. Läs gärna vår sammanställning i tabellen nedan.

Månad Medeltemperatur Regndagar i snitt
Januari 14,0
Februari 12,6
Mars 10° 13,3
April 13° 13,4
Maj 17° 10,0
Juni 21° 8,3
Juli 24° 4,5
Augusti 24° 6,4
September 21° 8,9
Oktober 17° 12,0
November 12° 14,8
December 14,2

Sommar i Rom

Under sommaren är det varmt i Rom. Riktigt varmt. Det är inte ovanligt att temperaturen överstiger 30 grader under dagtid under juni, juli och augusti. Kombinerat med att sommaren är högsäsong så innebär det att Rom är fullt av människor som trängs i värmen. Det är därför viktigt att dricka mycket vatten och att vara försiktig. Tänk på solkräm!

Vinter i Rom

Vintertid är det runt 10 grader i Rom. För dig som inte kräver sol och värme när du ska uppleva den eviga staden så är det ett alternativ. Priserna på flyg och hotell är lägre och det är mindre folk som köar vid sevärdheterna. Dock är antalet ”dåliga” dagar fler och regndagarna också fler.

Vår och höst

Restillrom.se rekommenderar att du besöker Rom under våren eller hösten, då är det lagom behaglig temperatur och även om det finns mycket turister så är det något lugnare än under högsäsongen.