hotell Rom

Hitta och boka rätt hotell i Rom

Det allra bekvämaste sättet att bo i Rom är på något av stadens många hotell. Och precis som i alla andra europeiska storstäder så finns det gott om dem. Det är därför inte helt lätt att hitta ett perfekt hotell i Rom.

Eftersom Restillrom.se ska försöka så neutralt som möjligt så kommer vi inte rekommendera något specifikt hotell. Men vi kommer dela med oss av tips på vad du ska tänka på när du väljer hotell i Rom. Vi rekommenderar att du kollar med t.ex. Booking.com eller TravelPartner.

Att tänka på vid bokning av hotell i Rom

Det finns en hel del saker att tänka på vid en hotellbokning i Rom. Vi listar några av de allra viktigaste sakerna nedan.

 1. Pris

  Du bör först och främst veta vad du är villig att betala per natt eller för hela din vistelse. Det är generellt sätt väldigt dyrt att bo i Rom. Priserna varierar beroende vilken årstid och säsong det är. Är det högsäsong (sommarhalvåret) så kan priserna stiga i höjden. Det är inte ovanligt att du kan få betala från tusenlappen och uppåt för en hotellnatt. Fundera ut din budget innan du börjar leta hotell.

 2. Läge

  Ser man ur ett hotellperspektiv så finns det tre områden i Rom där turisterna oftast bor. Det är också här du hittar flest hotell. De flesta vill bo centralt med närhet till alla sevärdheter. Men det är också där hotellpriserna är som högst. Men det går att få tag i prisvärda hotell även i stadskärnan. Sedan finns det mycket hotell i området runt Termini, Roms centralstation, dessa är generellt sätt billigare än hotellen i t.ex. Roms historiska centrum. Från Termini är det smidigt att ta sig med buss eller tunnelbana till sevärdheterna i staden. Du som inte har något emot att ta buss in till stan kan välja att bo utanför Rom eller åtminstone flera kilometer från kärnan, där går det ofta att få tag i billiga hotellrum.

 3. Standard på rummen

  Du som inte är så kräsen av dig kan spara pengar på hotellvistelsen i Rom. Hotellrum i Rom är generellt mer slitna än i Sverige och inte sällan mindre. Det är heller inte vanligt att det finns hiss. Tänker du inte spendera mycket tid på hotellrummet och bara vill ha en plats att sova på, så finns det pengar att spara genom ett enklare boende. På enklare hotell skall du inte räkna med att det finns speciellt mycket, det är t.ex. inte säkert att det finns luftkonditionering.

 4. Syftet med din resa till Rom

  Beroende på vad ditt syfte är med resan till Rom så finns det olika saker att tänka på. Är det till exempel en romantisk resa eller romantisk weekend i Rom så är det värt att bo centralt, förslagsvis nära Piazza Navona eller Fontana di Trevi. Tycker du shopping är ett måste under vistelsen i Rom, så kanske områdena kring shoppinggatan Via del Corso och Spanska Trappan är att föredra. Vill du vara mycket på resande fot och se många spridda delar av Rom så bör du bo nära Termini, där transportmöjligheterna är som bäst.


   

  Prenumerera på Res till Rom’s kostnadsfria nyhetsbrev för fler tips, rekommendationer och recensioner av bland annat hotell.

  [mc4wp_form id=”67565″]


Snabba tips inför hotellbokning

 • Även om många hotell skyltar med att frukost ingår, så är hotellfrukost något helt annat än här i Sverige. Italienarna har inte samma traditioner som vi när det kommer till frukost, de går gärna till ett kafé och köper en kaffe och ett bakverk. Någon stor buffé ska du därför inte förvänta dig.