We Run Rome

We Run Rome – en tradition under uppbyggnad

Det har blivit tradition som inte dock alla känner till – loppet We Run Rome. På självaste nyårsafton äger det rum, loppet som enligt oss förtjänar mer uppmärksamhet än det fått. För trots att löpning är en så otroligt stor fritidssyssla i Sverige och i världen så är det inte många som känner till att man kan resa till Rom och springa mitt bland alla historiska platser – på självaste nyårsafton.

Loppet är enligt egen utsago världens vackraste motionslopp, och med tanke på dess placering är åtminstone Res till Rom villiga att hålla med. 2016 blir det sjätte året som loppet arrangeras och äger som sagt rum på nyårsaftonens dag varje år.

We run rome bansträckning

We run Rome’s bansträckning

Löparna passerar Roms kända monument

Ovan så ser ni en banskiss över den runda som löparna springer. Den är 10km och kan springas med eller utan tidtagning. Löparna startar och går i mål strax sydost om Cirkus Maximus och passerar kända platser så som Colosseum, Spanska Trappan, Piazza del Popolo och Piazza Venezia. Ingen dålig löprunda att berätta om på nästan träning!

Samtliga deltagare får en t-shirt att springa i, vilket skapar en häftig syn när alla löpare kommer i samma färg. Dock ser arrangören Nike det givetvis som ett bra sätt att marknadsföra sig!

Vid förra årets upplaga, 2015, deltog 2500 personer i loppet. En imponerande siffra för ett så pass okänt lopp.

Det är lite dumt för oss turister att det arrangeras på nyårsafton, då det hindrar många från att resa till Rom och springa We Run Rome. Är du dock trots allt sugen på springa världens vackraste 10 kilometer på nyårafton så sker anmälning på loppets egen hemsida. Kom ihåg att du måste registrera dig hos FIDAL för att få springa loppet, vad vi förstår är det Italiens förbund för idrott.

Så snöra på dig dina nya löparskor och ta flyget till Rom! Passa på att fira nyår i den eviga staden! Det måste ju vara en upplevelse utöver det vanliga!