Att göra i Rom med barn

6 saker för dig och ditt barn att uppleva i Rom

Rom är en väldigt mäktig stad, jag refererar från mig själv när jag säger att som ett barn kan kyrkor, gamla byggnader och statyer bli lite långtråkigt i slutändan. Därför tänkte jag visa er olika aktiviter, ställen och platser som är roliga för båda barn och vuxna.

Time Elevator Experience Roma är ett perfekt sätt att se Roms historia på ett roligt och modernt vis. Denna upplevelse går ut på att man åker en karusell som tar cirka 30 minuter enligt deras hemsida som ni kan hitta här  där man med hjälp av 4D upplever Roms historia, påvar, helgon och kejsare. Det enda problemet med detta kan vara att där finns bara sex olika språk att lyssna på och svenskan är inte en av dem men italienska, engelska, ryska, tyska, franska och spanska finns.

Bioparco är en zoologisk trädgård som ligger i parken Villa Borghese mitt i centrala Rom. Denna trädgården är på arton tunnland med mer än 1000 djur med 200 olika arter där elefanter, giraffer, lejon och fjärilshus bara är några få exempel av vad man kan se. Biocarpo är en av Europas äldsta parker som öppnades 1911. Fondazione Bioparco di Roma som driver parken är en ideell förening och de arbetar med att bevara utrotningshotade arter.

Barnenes loppmarknad är en marknad öppen andra lördagen och första söndagen varje månad av barn som kan sälja sina egna saker. Detta gör att man kan hitta allt från leksaker och smycken till kläder. Denna marknaden ligger på Via Francesco Crispi 92.

Rainbow Magic Land i Rom

Rainbow Magic land är en nöjespark som ligger precis utanför Rom. Där finns allt man kan önska sig med berg och dalbana, möjligheten att hälsa på Winx eller vara med på en magisk resa med hjälp av 3D-glasögon, laservapen och en kamp att vinna inne på Huntik. På Rainbow Magic land finns det övre 35 attraktioner samt olika shower att kolla på. (För mer specifik information: maginland.it .

Zoomarine är en vattenpark som ligger lite utanför Rom. Där finns en massa olika simbassänger och även vattenrutschkanor. Sedan finns där olika djurshower med delfiner, papegojor samt rovfåglar.

Technotown är ett lekland för lite äldre barn/tonåringar där de kan upptäcka och använda avancerad teknologi. Varför inte vara med och fota i 3D? Eller spela in en CD med hjälp av andra ungdomar och elektronisk musik samt en skärm som visar bilder som ljud producerar? Som om detta inte var nog kan man även se hur specialeffekter används på TV och film och även få vara med och producera egna klipp med de andra barnen.

Vissa av dessa aktiviteter ligger en liten bit utanför Rom men där finns bussar eller tåg som går till alla destinationerna och det ska inte vara några problem med det.