Nelly Robertsdotter

Välkommen Nelly, ny skribent på restillrom.se

Jag lärde mig förra veckan när jag hade en lektion i sociologi att om jag hade presenterat mig som Nelly Robertsdotter, arton år, går gymnasiet i Lund, hade man glömt bort det på direkten. Så istället för denna tråkiga lektionspresentationen i början av vart år ska jag försöka mig på något annat.

När jag var elva år åkte jag, min familj, mormor och morfar till Italiens huvudstad Rom. Detta är nu sju år sedan och det mina elvaåriga ögon såg och kommer ihåg är cirka tre miljoner kyrkor som såg exakt likadana ut. Alla var stora, gamla, guldiga och med en massa målningar i taket och jag måste erkänna att sedan dess går jag sällan i kyrkor frivilligt. Men genom mina nu artonåriga ögon vill jag se Rom igen med nya ögon och nya perspektiv och kanske därmed lära mig nya saker inte bara om staden men om religionen, historian och människorna runt omkring.

Jag älskar att resa, jag kommer alltid vara tacksam över minnena från kryssningar genom Karibien, språkresor i Florida och solsemestrar i Italien. Att resa är även något jag vill och kommer fortsätta med resten av mitt liv, det är en trevlig tanke att jag är så pass ung att jag kommer skapa mig många chanser till att utforska och uppleva många länder, städer, byar och religioner.

Under mitt tredje och sista år på gymnasiet valde jag att läsa Italienska. Detta fina språket har jag precis börjat nosa på och min tanke är att samtidigt som jag lär mig kommer jag publicera användbara ord/meningar även här som kan vara användbara eller roliga att veta.

Jag har alltid älskat att läsa böcker (helst samma om och om igen) och skriva noveller, krönikor, fanfiktion, jag har även försökt mig på att skriva ett x antal längre noveller eller böcker men det slutar alltid med att jag slutar och har en massa a4 sidor fyllda med nya ideér och tankar men inga som är avslutade. Förhoppningsvis kommer jag tillsist klara av att skriva en hel bok utan att idéerna slutar forsa men först ska jag försöka mig på denna utmaningen; att skriva om Rom, visa nya och spännande upplevelser i Rom som inte alla vet om riktigt än.

Det jag vill få fram av att skriva här på Res till Rom är att komma närmare denna stad jag besökte för så många år sedan och upptäcka nya, intressanta saker som kanske inte är så kända eller stora. Jag vill lära känna denna stad och det kommer jag göra tillsammans med alla er som läser, vilket är hur spännande som helst.