Forum Romanum fyllt av turister

Res till Rom billigare än du tror

Det här är ett sponsrat inlägg.

Alla som reser utomlands med jämna mellanrum vet att även den enklaste weekendresan kan bli en dyr affär för plånboken. Det är mycket som ska betalas både innan och under resan. Först ska hotell och flyg bokas – och ofta betalas direkt. När man väl är på plats i sitt resmål så fortsätter betalkortet att dras i kortmaskinerna. Det ska köpas mat, dryck, inträden till diverse sevärdheter och kanske en och annan souvenir.

Rom är ett dyrt resmål, det ska man inte sticka under stolen med. Även om man ofta kan ta sig dit med relativt billigt med hjälp av lågprisflygbolagen. Men väl i Rom så är utgifterna många och ganska stora. Eftersom Rom till stor del består av sevärdheter så är det många inträden som ska betalas. Det rinner fort iväg och det är kostnader som man inte kommer undan ifall man vill se det Rom som vi på Res till Rom förespråkar och älskar.

Hitta rabattkoder för flyg och hotell

Piazza Navona

Piazza Navona – En av många kostnadsfria upplevelser i Rom

Med det sagt så vill vi tipsa om hur du kan spara pengar inför och under din resa. De allra flesta som bokar hotell gör det via sajter som Booking.com och Hotels.com. Bra så. Det är helt enkelt det bästa alternativet. Men det vi vill tipsa om idag är att du kan få t.ex. hotels.com rabatter utöver det redan rabatterade priset som resesajten redan har. Så det är verkligen ett tips som vi kan ge. Research är nyckeln inför en resa – inte minst till europeiska storstäder där man inte bara ligger och slappar på en strand en vecka.

Men det är inte bara på hotellsajterna rabatterna går att hitta. Nej, det finns också rabattkoder att finna till sajter som agerar resebyrå. Travellink, Ticket och Resia är exempel på resebyråer online och har ofta fördelaktiga priser på både flyg och hotell. Även här går det att få tag på rabattkoder som ger ännu bättre priser. Det finns bland annat Travellink rabatter att få tag på runt om på nätet.

Vad kan mer tänka på för att spara pengar i Rom? Ett tips är såklart att tajma in din resa när det inte är högsäsong. Men om du trots allt vill ha lite värme när du strosar runt bland alla fantastiska platser i staden så finns det ett bra alternativ. Sista söndagen varje månad är nämligen många av inträdena i Rom gratis! Det sparar du snabbt hundralappar på. Men det finns också många saker som alltid är gratis i Rom – läs gärna vår artikel om gratisaktiviteter i Rom.