Rom med helikopter

Flyg helikopter över Rom

Även om klassiska guidningar fortfarande står högt hos många turister är det tydligt att de mer nischade och annorlunda upplevelserna allt mer tar mark. Ett tydligt exempel är helikopterturer. Det syns tydligt hemma i Sverige där ett flertal företag erbjuder helikoptertur i Stockholm och andra större städer. I Italien går det att se landet från ovan i flera större städer och inte minst i Rom.

Välkommen upp i luften

Rom har en uppsjö av sevärdheter. Vatikanen, Spanska trappan, Colosseum, Palatinen, Sixtinska kapellet – ja, mer än de flesta europeiska städer. De flesta upplever de här sevärdheterna från marken. Genom att ta en av de många helikopterturer som erbjuds, har du möjlighet att se de historiska sevärdheterna från ett helt annat perspektiv.

Det finns en rad olika företag som erbjuder helikopterturer över Rom, bland annat:

Dragonfly Tours

Dragonfly Tours erbjuder helikopterturer över hela Italien – och självklart går det att välja att flyga över huvudstaden Rom. Deras turer är lite mer exklusiva: På morgonen, på dagen för turen, möter en personlig chaufför upp er vid ert hotell och kör er till Urbe Airport, där helikopterns två piloter möter upp er och hälsar er välkomna.

När ni har tagit plats i helikoptern bjuds ni på lite tilltugg innan ni lyfter för att upptäcka Rom från ovan. Efter att ha guidats i 45 minuter, landar helikoptern vid havet en bit utanför staden. Där väntar en utvald restaurang där ni får njuta av Michelin-belönad mat i vackra miljöer. Efter att maten har lagt sig, stiger ni åter in i helikoptern och börjar er resa tillbaka.

Rome and Italy

Rome and Italy har sysslat med guidning av turister i över 20 år. Det finns därför anledning att lita på att deras turer genomförs med professionalism, underhållning och mycket historia – precis som en guidad tur ska vara.

Deras helikopterturer bjuder på vackra vyer, kunskap om stadens sevärdheter och historier om staden i allmänhet. Under turen bjuds du på bubbel medan du upptäcker Roms olika delar från ovan. Turen går även ut över den förtrollande landsbygden och de historiska ruinerna i Tivoli.

Den som önskar bli hämtad, likt det arrangemang som Dragonfly Tours anordnar, finns det möjlighet att be om det i bokningen. Annars går det att ta sig till flygplatsen, som ligger en bit utanför staden, på egen hand.

Turen är ungefär 40 minuter lång och hålls på engelska. På förfrågan tillhandahålls guider som talar andra språk.

Esperia

Esperia är ett bolag som erbjuder flera olika helikopterturer som utgår från Rom. Bland annat kan man välja dessa:

  • Exclusice Rome Helicopter Helicopter Tour – En helikoptertur över Rom som guidar till de stora sevärdheterna i staden. Kan väljas att göra 30, 45 eller 60 minuter.
  • Bracciano Lake Heli Tour – Den här turen tar dig till Bracciano-sjön, där du får besöka Odescalchi, ett stort slott som bland annat är känt idag för sin interiör.
  • Monster Park Helicopter Tour – En tur som tar dig till Monster Park – en medeltida park med skräckinjagade figurer gjorda av lavasten. Figurerna har stått på sin plats sedan 1552.
  • A Fine Lunch Day – Den här turen flyger över Rom och landar för en utsökt lunch vid vackra La Posta Vecchia.
  • Wine Lovers Tour – Är det något Italien är känt för är det ju sitt vin. Den här turen tar passagerarna ut till vingården Falesco, som enligt bolaget är en av de mest intressanta vingårdarna i området.