BAKGRUND

Jag heter Emil och har startat reseguiden Res till Rom, sidan för dig som ska resa till Rom med omnejd. Eller kanske för dig som varit där och börjat planera ett återbesök? Kanske är du bara nyfiken på staden? Oavsett när, hur och varför du ska åka till Rom så är Res till Rom webbplatsen för dig. Sajten startades i september 2015 och har som mål att inspirera så många som möjligt att åka till Italien, och huvudstaden Rom.

På en och samma plattform har vi samlat all information som kan tänkas behövas inför en resa. Här får du reda på de bästa och billigaste hotellen, maten och de där smultronställena som du annars skulle missat.

Emil i Rom

VARFÖR RES TILL ROM?

TROVÄRDIGHET

Med mina många resor till Rom så vet du att du kan lita på uppgifterna på sajten.

INTRESSE

Jag är helhjärtat intresserad av Rom och Italien. Jag skriver inget trams som jag inte själv tror på.

INSPIRATION

Jag inspireras dagligen av Italien och den inspirationen för jag vidare till Res till Rom.

PASSION

Jag brinner för den här sajten och för staden Rom. Jag kommer alltid att se till att sidan håller högsta möjliga nivå.

Mina Resor till Rom

emil i rom

Första gången jag var i Rom var jag 14 år. Det var i februari 2007. Då blev jag förälskad i staden och jag visste att jag skulle komma tillbaka. För att vara säkert på så blev fallet så kastade jag givetvis ett mynt i Fontana di Trevi.

Senaste besöket i Rom gjorde jag i juli 2016, just den resan kan ni läsa om här. På bilden här jämte så sitter jag framför Sankt Peterskyrkan en mild novemberkväll 2014. Jag tycker att man ska spendera en heldag i Vatikanstaten, inte bara springa dit, se kyrkan och torget och sedan springa vidare igen.

På min senaste resa till Rom så passade jag på att se platser som jag inte sett innan. Ställen i Rom som kanske turisterna i första hand inte besöker. Det var en ny sorts upplevelse. Rom är en stad som man aldrig blir klar med, det finns alltid något mer att se, bortom turiststråken och alla försäljare. Det vill jag förmedla på den här sajten.

VI SOM SKRIVER PÅ RES TILL ROM

emil
Emil Lindström
GRUNDARE & SKRIBENT

Emil Lindström bor i Jönköping och grundade 2015 Res till Rom. Emil har varit flera gånger i Rom. Senast i juli 2016. Läs mer om Emil på emillindstrom.se

Daniela Charlott Torresi
Daniela Charlott Torresi
SKRIBENT

Daniela har rötter i Rom tack vare en italiensk pappa och har från tidig ålder rest regelbundet till staden. Läs Danielas texter här.

Kari Lawe
SKRIBENT

Kari har lång erfarenhet av både att skriva och att resa till Rom och brinner verkligen för det. Läs Karis texter här.

Nelly Robertsdotter
SKRIBENT


Nelly är den talangfulla tjejen från Lund som brinner för resor och språk. Läs Nellys texter här.